Äänekkäästi ottelun kuluessa joukkuettaan piiskannut Espoo Basket Teamin päävalmentaja Niko Hellman antoi odottaa itseään, ennen kuin saapui lehdistötilaisuuteen kertomaan tappion syistä. Peli-Karhut oli voittanut naisten Korisliigan ottelun 109—85 (59—54), ja Hellman halusi antaa joukkueelleen välittömän palautteen.

Helpoista koreista saattaa kertoa Peli-Karhujen 32 koriin johtanutta syöttöä. Se on kaikkien aikojen viidenneksi korkein noteeraus naisten pääsarjassa ja sivuaa Peli-Karhujen omaa ennätystä vuodelta 2002. — Tasaväkisten joukkueiden välillä yleensä se voittaa, kumpi sallii vähemmän helppoja koreja. Pelin kuva oli se, että me teimme kovia koreja ja PeKa helppoja, Hellman analysoi.

EBT oli ensimmäisen jakson ottelussa mukana erityisesti väkivahvan Kamilah Jacksonin ja kaikki viisi kolmostaan upottaneen Ulriikka Nuolikosken ansiosta. PeKa johti tauolla 59—54.

EBT oli vielä kolmannessa erässä viitisen minuuttia mukana (tilanne 64—60), kunnes PeKa laittoi tuulemaan. Kahdessa minuutissa ja 11 sekunnissa repäisty 16—0-pätkä ratkaisi pelin nopeasti.

Pääosassa oli ensimmäisellä jaksolla vielä rooliaan hakenut, uudessa kotisalissaan debytoinut Daniela Wallen. Venezuelalainen ampui peräkkäin kahdeksan pistettä. Tulitukea antoi kentille pirteästi palannut Noora Järvikangas.

— Kiva pelata kun on lähes paras kokoonpano vihdoin kasassa. Nyt voi pyörittää laajaa materiaalia ja katsoa kenen päivä on, Mäkelä kertoi.

Lue lisää: Naisten Korisliiga/Uutiset/2019/2/23 

BrookeMC
Kuva: Mikko Mäkelä

Loistava Brooke McCarty heitti 23 pistettä erehtyen vain kerran. Takamies saattaa hyvin pelata ensi kaudella naisten NBA:ssa, joten hänen pelistä kannattaa nauttia nyt.