Peli-Karhut eivät luopunut suosiolla paikasta naisten korisliigan finaalissa, mutta liika oli loppujen lopuksi liigaa. Runkosarjan ylivoimainen ykkönen Hyvinkään Ponteva puristi Karhuvuoressa neljännen välieräottelun voittajaksi 80—75 (34—34) ja menee finaaliin voitoin 3—1. PeKa pelaa pronssista joko Catziä tai Espoo Unitedia vastaan. PeKa ei antanut suursuosikille finaalipaikkaa helpolla. Ponteva voitti välieräsarjan molemmat kotiottelunsa murskaluvuin, mutta kotikentällä PeKa voitti kerran ja pani tänäänkin todella tiukasti hanttiin. Kamppailu oli tiukkaa ja naisten otteluksi välillä aika kuumaakin.

PeKa johti toisella neljänneksellä parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä 23—15 ja tauolle mentiin tasalukemissa. Kolmannen neljänneksen alkua hallitsi Ponteva, mutta PeKa ei antanut tippaakaan periksi, ja päätöskympille lähdettäessä kaikki oli vielä auki.

Lue lisää: KymenSanomat/Online/2017/04/10

Amanda2
Kuva: Mikko Mäkelä

Kuusi kolmosta upottanut Amanda Lassiter heitti PeKalle 24 pistettä. Akilah Sims runnoi hyvällä prosentilla 20 pistettä, ja Roosa Lehtoranta säesti amerikkalaiskaksikkoa 14 pisteellä.